Запуск першої електростанції нового сонячного парку

Запуск першої електростанції нового сонячного парку

На Миколаївщині запрацювала сонячна електростанція, комерційна експлуатація якої почалася в рамках спільного проекту виробників сонячної енергії – норвезької компанії SCATEC SOLAR і українського девелопера RENGY DEVELOPMENT. Проект передбачає будівництво сонячного парку на півдні України загальною потужністю 47 МВт. Річний обсяг парку становить близько 56 ГВт ∙ год, що дозволить забезпечити електроенергією 15 000 домогосподарств та зменшити викиди парникових газів в атмосферу на 51 000 тонн на рік, що можна порівняти з тим, якби з доріг прибрати 10 200 автомобілів.

В рамках цього проекту  BlockMaster виконав проектування електростанції і виступив підрядником будівництва. На об’єкті виконано повний комплекс загально будівельних, монтажних, електромонтажних та пусконалагоджувальних робіт, поставлено 2 759 одиниць опорних металоконструкцій, виготовлених на власному підприємстві, під установку 48 604 сонячних панелей потужністю 330 Вт кожна.

Інженерно-виробнича компанія BlockMaster є EPC-контрактором і спеціалізується на проектуванні та управлінні будівництвом промислових сонячних електростанцій. Підприємство має у своєму розпорядженні власні виробничі потужності з виготовлення модульних будівель та металоконструкцій різноманітного призначення і з 1975 року накопичує успішний досвід реалізації будівельних проектів. Щодо проектів ВДЕ  BlockMaster побудував ряд промислових сонячних електростанцій в Південній і Центральній Україні загальною потужністю 147 МВт і на цей час ще 47 МВт знаходиться в процесі будівництва.

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *