Тепловізійна діагностика встановлених фотомодулів

Тепловізійна діагностика встановлених фотомодулів

Не так давно у фантастичних фільмах можна було зустріти кадри, де дрони виконують різні завдання, конкуруючи у швидкості та маневреності з птахами. А вже сьогодні ви можете побачити безпілотники над вашою сонячною електростанцією, які діловито проводять… аудит ефективності роботи СЕС.

 

Для чого це потрібно? Справа в тому, що нерегулярний огляд встановлених сонячних панелей призводить до фатальних наслідків! Через дефекти на фотомодулях формуються гарячі зони, у яких виникає підвищена рекомбінація електронів. Виділена у цьому процесі енергія випромінюється у вигляді тепла. Ці плями призводять до надмірного нагрівання, а різниця температур, у порівнянні з справними елементами, може становити більше 50°C. Такі температурні аномалії пошкоджують не тільки дефектні частини, а й усю панель загалом.

Ось чому так важливо регулярно інспектувати фотомодулі.

Але перевірка окремих фотоелементів – це доволі складне завдання. Панелі можуть розташовуватися високо на покрівлі будівель, або займати величезні площі, і їхній візуальний огляд потребує багато ресурсів. Ефективним рішенням стає технічний аудит електростанції за допомогою безпілотників з системою тепловізійного сканування, завдяки якій легко та швидко отримується термограмма і вчасно виконується необхідний ремонт або заміна обладнання.

BlockMaster надає весь комплекс робіт від спеціалізованих сервісів та окремих аудитів до комплексних рішень з експлуатації та обслуговування сонячних електростанцій і володіє парком нової спецтехніки для виконання робіт.

Ми забезпечимо працездатність компонентів і максимальну генерацію сонячного парку!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *